- Jeg tror på, at det, der er godt for mig, også er godt for andre, siger Kim Hove Olsen med et smil.
For hans daglige velbefindende er det godt at løbe. Som en af trænerne i ROFIs Løbeklub hjælper han også andre, især nybegyndere, til at have det godt med at løbe.
57-årige Kim Hove Olsen lægger ikke skjul på, at hans liv langt fra har været en dans på roser, og at han i en lang årrække levede i et hårdt miljø med bl.a. misbrug, som han dog sagde endegyldigt farvel til for en snes år siden.
- Jeg fik en PTSD-diagnose (Post Traumatisk Stress). I dag er jeg medicinfri, men har stadig med jævne mellemrum gode samtaler med min coach, som jeg har kendt i efterhånden mange år. Hvis jeg passer på mig selv, har jeg en god balance i livet og trives godt. Jævnlig motion med løb et par gange om ugen, cykling på mountainbike og træning i ROFIs fitnesscenter tre gange om ugen er i høj grad med til at give mig denne balance og en indre ro. Jeg træner ikke ekstremt hårdt og ikke for at få store muskler, men mest for velværets skyld. Jeg er rimeligt målrettet i min træning og spiser for det meste sundt, men jeg går slet ikke af vejen for det usunde engang imellem, understreger Kim, der stammer fra Skanderborg, men har boet i Ringkøbing i de seneste 13 år.
”For at beholde det, man har, skal man give det videre”, lyder det fra Kim. Og den læresætning praktiserer han i det daglige, hvor han er en af instruktørerne i ROFIs Løbeklub.
- Jeg har selv fundet glæden ved at løbe. Den vil jeg gerne være med til at give videre til andre. Derfor instruerer jeg især nybegyndere i løbeklubben og vejleder dem bl.a. i, hvordan de ud fra deres individuelle forudsætninger løber bedst og får mest muligt ud af den form for motion, som de har valgt. For mig er det en stor tilfredsstillelse at se folk, der måske i starten er lidt generte og står bagest i flokken, udvikle sig efterhånden og vokse med de udfordringer, vi som instruktører stiller dem overfor. Se, møde og forstå er grundlaget for al god kommunikation. Det er den måde, vi som instruktører vil møde vores medlemmer på og hjælpe dem til at føle velvære ved at løbe, siger Kim og tilføjer:
- Vi har et godt fællesskab i løbeklubben, hvor vi for øjeblikket er ca. 40 medlemmer, heraf mange nye. Jeg synes, at os, der er instruktører, er gode til at bakke hinanden op. Ud over løbeklubben har jeg gennem efterhånden mange år haft min jævnlige gang i ROFIs fitnesscenter. På en eller anden måde er ROFI blevet en familie for mig. Jeg har mange venner her.
Ud over træningen i løbeklubben deltager Kim også, bl.a. sammen med andre medlemmer i klubben, i løbekonkurrencer andre steder i landet. Det er mest på 10 km distancer, men et par halvmaraton løb om året bliver det også til.
Og som en af de få har han cyklet Ringkøbing Fjord Rundt (en distance på 105 km) på en tandemcykel sammen med en lettere fysisk handicappet, som han kender fra ROFI. Det var i 2018. Også på den måde lever Kim op til, at ”for at beholde det, man har, skal man give det videre”. Tandemparrets gennemsnitsfart turen rundt om fjorden var i øvrigt imponerende 28 km i timen!
Kim bor på Godthåbsvej i Ringkøbing. Han er kæreste med Liselotte Fuglsig, der også er ivrig løber og med i udvalget bag ROFIs Løbeklub.
Kim Hove Olsen før en træningstur i løbeklubben i april med start fra Ringkøbing Bibliotek. |
* Under titlen ”Månedens profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller ROFI-Centret eller i Ringkøbing Svømmehal, der drives af ROFI. F.eks. som bruger af en af ROFIs mange aktiviteter, som frivillig, som instruktør eller som ansat. Som ”Månedens Profil” i April 2019 har vi valgt Kim Hove Olsen, der er med i udvalget bag ROFIs Løbeklub og er en af syv trænere i klubben.